De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

Wie de laatste decennia niet in een grot heeft geleefd, beseft maar al te goed dat het belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en groene energie. Dat is dan ook waarom er vanuit de overheid en veel andere instanties steeds meer maatregelen en richtlijnen voorgesteld of zelfs opgelegd worden om daaraan bij te dragen.

Veel mensen hebben echter vragen als het gaat om duurzame energie, zoals: wat zijn nu eigenlijk de duurzaamste energiebronnen? Als je daar een duidelijk antwoord op wilt, dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen!

3 duurzame bronnen van energie

Met duurzame energiebronnen bedoelen we bronnen van energie die geen belasting vormen voor het milieu. Hieronder de belangrijkste voorbeelden:

1. Windenergie

Een van de sterkste groeiende takken van de duurzame energie-branche is windenergie, en dat heeft vooral te maken met het feit dat het helemaal niets kost. Je hebt ongetwijfeld wel al die grote mastodonten van windturbines gezien, die vaak op open plaatsen staan. Door hun enorme hoogte vangen ze veel wind en die wordt via een complex dynamo-systeem omgezet in bruikbare stroom!

2. Hydraulische energie

Ook hydraulische energie, of waterenergie, is erg populair. Dergelijke hydraulische installaties maken gebruik van de enorme kracht en constante druk van watermassa’s om energie op te wekken. Eigenlijk is die beweging een natuurfenomeen, wat natuurlijk betekent dat men er niets voor betaalt. En dat vertaalt zich in een duurzame bron van energie!

3. Zonne-energie

Waarschijnlijk de meest gekende vorm van duurzame energie is zonne-energie. Tegenwoordig zie je op haast elke woning of bedrijf zonnepanelen staan, en dat komt omdat zo’n installatie een betrouwbare en relatief constante aanvoer van stroom geeft. Zowel bedrijven als woningen kiezen voor zonnepanelen op hun dak, om in een deel van hun benodigde stroom te voorzien!

Verlaag je CO2 uitstoot voor het milieu én je portemonnee

Met bovenstaande en nog veel meer duurzame bronnen van energie is het een stuk gemakkelijker om je CO-uitstoot te verminderen en minder fossiele brandstoffen te gebruiken. En dat is een win-winsituatie die zowel voor bedrijven als particulieren heel wat te bieden heeft!

Gerelateerde berichten