Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Energiezuinig wonen is al wat de klok slaat tegenwoordig, en daarvoor hoef je nog maar te kijken naar de enorme hoeveelheid tips, maatregelen en richtlijnen die je online en offline vindt. Het kan natuurlijk zijn dat jij liever wat kleinschalige aanpassingen doet in je woning, die je toch helpen om een stuk duurzamer te leven en te wonen.

Wat kan je daar nu voor doen, en welke zaken mag je niet over het hoofd zien als je je huis duurzamer inricht? Lees snel verder voor meer info!

4 tips voor een duurzame woning

Duurzaamheid is niets nieuws meer, maar toch weten veel mensen nog niet zo goed wat ze kunnen doen om energiezuiniger te leven én het milieu tegelijkertijd te helpen. Hieronder enkele goede tips:

1. Ga voor LED verlichting

Een van de beste dingen die je kunt doen als je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is je gewone, traditionele gloeilampen of halogeen lampen vervangen door een duurzaam alternatief. Zoals LED verlichting. Dergelijke lampen kunnen tot 30 keer zo lang meegaan als gewone verlichting en verbruiken daarbij minder energie!

2. Investeer in zonnepanelen

Wil je het nog een stapje verder nemen? Dan is het misschien geen slecht idee om zonnepanelen aan te kopen. Dergelijke panelen maken gebruik van zonnecellen om zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom in je huishouden.

Hierdoor bespaar je elke maand heel wat op je energiefactuur. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je de zonnepaneleninstallatie uiteindelijk terugverdient!

3. Check je isolatie

De isolatie van je woning is een andere belangrijke factor die een grote invloed heeft op het algemene verbruik van je woning. Hoe beter de isolatie van je spouwmuren en andere onderdelen van het huis, hoe minder je moet stoken om je woning op te warmen. En dat scheelt heel wat kosten aan het einde van de maand!

4. Kies voor HR glas

Steeds meer woningen zijn uitgerust met zogenaamd HR glas, of Hoog Rendement glas. Deze oplossing zorgt niet enkel voor een betere akoestische isolatie, maar zal ook bijdragen aan een lager energieverbruik. Dit is eveneens een investering die op zich geld kost, maar waar je op de lange termijn dus heel wat uit kunt halen!

Gerelateerde berichten