De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen
Inhoud
  1. 3 duurzame bronnen van energie
  1. 1. Windenergie
  2. 2. Hydraulische energie
  3. 3. Zonne-energie
  1. Verlaag je CO2 uitstoot voor het milieu én je portemonnee

Wie de laatste decennia niet in een grot heeft geleefd, beseft maar al te goed dat het belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en groene energie. Dat is dan ook waarom er vanuit de overheid en veel andere instanties steeds meer maatregelen en richtlijnen voorgesteld of zelfs opgelegd worden om daaraan bij te dragen.

Veel mensen hebben echter vragen als het gaat om duurzame energie, zoals: wat zijn nu eigenlijk de duurzaamste energiebronnen? Als je daar een duidelijk antwoord op wilt, dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen!

3 duurzame bronnen van energie

Met duurzame energiebronnen bedoelen we bronnen van energie die geen belasting vormen voor het milieu. Hieronder de belangrijkste voorbeelden:

1. Windenergie

Een van de sterkste groeiende takken van de duurzame energie-branche is windenergie, en dat heeft vooral te maken met het feit dat het helemaal niets kost. Je hebt ongetwijfeld wel al die grote mastodonten van windturbines gezien, die vaak op open plaatsen staan. Door hun enorme hoogte vangen ze veel wind en die wordt via een complex dynamo-systeem omgezet in bruikbare stroom!

2. Hydraulische energie

Ook hydraulische energie, of waterenergie, is erg populair. Dergelijke hydraulische installaties maken gebruik van de enorme kracht en constante druk van watermassa’s om energie op te wekken. Eigenlijk is die beweging een natuurfenomeen, wat natuurlijk betekent dat men er niets voor betaalt. En dat vertaalt zich in een duurzame bron van energie!

3. Zonne-energie

Waarschijnlijk de meest gekende vorm van duurzame energie is zonne-energie. Tegenwoordig zie je op haast elke woning of bedrijf zonnepanelen staan, en dat komt omdat zo’n installatie een betrouwbare en relatief constante aanvoer van stroom geeft. Zowel bedrijven als woningen kiezen voor zonnepanelen op hun dak, om in een deel van hun benodigde stroom te voorzien!

Verlaag je CO2 uitstoot voor het milieu én je portemonnee

Met bovenstaande en nog veel meer duurzame bronnen van energie is het een stuk gemakkelijker om je CO-uitstoot te verminderen en minder fossiele brandstoffen te gebruiken. En dat is een win-winsituatie die zowel voor bedrijven als particulieren heel wat te bieden heeft!

Soortgelijke artikelen

Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!

Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!

Zonder energie is het onmogelijk om te functioneren in de huidige maatschappij – of het nu gaat om je huishouden of een bedrijf. Het loont dan ook de moeite om de juiste beslissing te maken als het gaat om de zoektocht naar een energieleverancier. Niet elke leverancier is immers dezelfde, en er zijn heel wat belangrijke verschillen om rekening mee te houden. Waarop moet je nu letten als je slim wilt kiezen? Lees snel verder voor een duidelijk antwoord! 3 tips bij het kiezen van een energieleverancier 1. Let eerst en vooral op de prijzen Een belangrijke factor waar je bij het kiezen van een goede energieleverancier rekening mee moet houden, is de prijs die je betaalt. Het spreekt voor zich dat dit de eerste factor is waar je naar kijkt als je online mogelijkheden gaat vergelijken...
Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Energiezuinig wonen is al wat de klok slaat tegenwoordig, en daarvoor hoef je nog maar te kijken naar de enorme hoeveelheid tips, maatregelen en richtlijnen die je online en offline vindt. Het kan natuurlijk zijn dat jij liever wat kleinschalige aanpassingen doet in je woning, die je toch helpen om een stuk duurzamer te leven en te wonen. Wat kan je daar nu voor doen, en welke zaken mag je niet over het hoofd zien als je je huis duurzamer inricht? Lees snel verder voor meer info! 4 tips voor een duurzame woning Duurzaamheid is niets nieuws meer, maar toch weten veel mensen nog niet zo goed wat ze kunnen doen om energiezuiniger te leven én het milieu tegelijkertijd te helpen. Hieronder enkele goede tips: 1. Ga voor LED verlichting Een van de beste dingen die je kunt doen als je...
Kies nu voor groene energiebedrijven!

Kies nu voor groene energiebedrijven!

Wie mee is met de tijd, kiest voor duurzaamheid: het is een slogan die je eigenlijk op elke deur van elk energiebedrijf zou moeten zien staan. Gelukkig kiezen wel degelijk heel wat mensen voor energiebedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, en dat heeft alleen maar positieve effecten op zowel de planeet als de maatschappij. De vraag is nu natuurlijk: wat zijn die positieve effecten? En waarom zou ook jij als huishouden of bedrijf voor groene en duurzame energiebedrijven moeten kiezen? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen! 3 redenen om te kiezen voor groene energiebedrijven 1. Duurzame energie voor de planeet Het is geen geheim dat groene energie beter is voor de planeet, en dat heeft vooral te maken met het feit dat groene bronnen van energie zorgen...