Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!
Inhoud
  1. 4 tips voor een duurzame woning
  1. 1. Ga voor LED verlichting
  2. 2. Investeer in zonnepanelen
  3. 3. Check je isolatie
  4. 4. Kies voor HR glas

Energiezuinig wonen is al wat de klok slaat tegenwoordig, en daarvoor hoef je nog maar te kijken naar de enorme hoeveelheid tips, maatregelen en richtlijnen die je online en offline vindt. Het kan natuurlijk zijn dat jij liever wat kleinschalige aanpassingen doet in je woning, die je toch helpen om een stuk duurzamer te leven en te wonen.

Wat kan je daar nu voor doen, en welke zaken mag je niet over het hoofd zien als je je huis duurzamer inricht? Lees snel verder voor meer info!

4 tips voor een duurzame woning

Duurzaamheid is niets nieuws meer, maar toch weten veel mensen nog niet zo goed wat ze kunnen doen om energiezuiniger te leven én het milieu tegelijkertijd te helpen. Hieronder enkele goede tips:

1. Ga voor LED verlichting

Een van de beste dingen die je kunt doen als je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is je gewone, traditionele gloeilampen of halogeen lampen vervangen door een duurzaam alternatief. Zoals LED verlichting. Dergelijke lampen kunnen tot 30 keer zo lang meegaan als gewone verlichting en verbruiken daarbij minder energie!

2. Investeer in zonnepanelen

Wil je het nog een stapje verder nemen? Dan is het misschien geen slecht idee om zonnepanelen aan te kopen. Dergelijke panelen maken gebruik van zonnecellen om zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom in je huishouden.

Hierdoor bespaar je elke maand heel wat op je energiefactuur. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je de zonnepaneleninstallatie uiteindelijk terugverdient!

3. Check je isolatie

De isolatie van je woning is een andere belangrijke factor die een grote invloed heeft op het algemene verbruik van je woning. Hoe beter de isolatie van je spouwmuren en andere onderdelen van het huis, hoe minder je moet stoken om je woning op te warmen. En dat scheelt heel wat kosten aan het einde van de maand!

4. Kies voor HR glas

Steeds meer woningen zijn uitgerust met zogenaamd HR glas, of Hoog Rendement glas. Deze oplossing zorgt niet enkel voor een betere akoestische isolatie, maar zal ook bijdragen aan een lager energieverbruik. Dit is eveneens een investering die op zich geld kost, maar waar je op de lange termijn dus heel wat uit kunt halen!

Soortgelijke artikelen

Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!

Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!

Zonder energie is het onmogelijk om te functioneren in de huidige maatschappij – of het nu gaat om je huishouden of een bedrijf. Het loont dan ook de moeite om de juiste beslissing te maken als het gaat om de zoektocht naar een energieleverancier. Niet elke leverancier is immers dezelfde, en er zijn heel wat belangrijke verschillen om rekening mee te houden. Waarop moet je nu letten als je slim wilt kiezen? Lees snel verder voor een duidelijk antwoord! 3 tips bij het kiezen van een energieleverancier 1. Let eerst en vooral op de prijzen Een belangrijke factor waar je bij het kiezen van een goede energieleverancier rekening mee moet houden, is de prijs die je betaalt. Het spreekt voor zich dat dit de eerste factor is waar je naar kijkt als je online mogelijkheden gaat vergelijken...
Kies nu voor groene energiebedrijven!

Kies nu voor groene energiebedrijven!

Wie mee is met de tijd, kiest voor duurzaamheid: het is een slogan die je eigenlijk op elke deur van elk energiebedrijf zou moeten zien staan. Gelukkig kiezen wel degelijk heel wat mensen voor energiebedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, en dat heeft alleen maar positieve effecten op zowel de planeet als de maatschappij. De vraag is nu natuurlijk: wat zijn die positieve effecten? En waarom zou ook jij als huishouden of bedrijf voor groene en duurzame energiebedrijven moeten kiezen? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen! 3 redenen om te kiezen voor groene energiebedrijven 1. Duurzame energie voor de planeet Het is geen geheim dat groene energie beter is voor de planeet, en dat heeft vooral te maken met het feit dat groene bronnen van energie zorgen...
De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

Wie de laatste decennia niet in een grot heeft geleefd, beseft maar al te goed dat het belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en groene energie. Dat is dan ook waarom er vanuit de overheid en veel andere instanties steeds meer maatregelen en richtlijnen voorgesteld of zelfs opgelegd worden om daaraan bij te dragen. Veel mensen hebben echter vragen als het gaat om duurzame energie, zoals: wat zijn nu eigenlijk de duurzaamste energiebronnen? Als je daar een duidelijk antwoord op wilt, dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen! 3 duurzame bronnen van energie Met duurzame energiebronnen bedoelen we bronnen van energie die geen belasting vormen voor het milieu. Hieronder de belangrijkste voorbeelden: 1. Windenergie Een van de sterkste groeiende takken van de...