Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!

Een energieleverancier kiezen, dat doe je zo!
Inhoud
  1. 3 tips bij het kiezen van een energieleverancier
  1. 1. Let eerst en vooral op de prijzen
  2. 2. Wat is de duur van het energiecontract?
  3. 3. Gas en elektriciteit samen of apart?

Zonder energie is het onmogelijk om te functioneren in de huidige maatschappij – of het nu gaat om je huishouden of een bedrijf. Het loont dan ook de moeite om de juiste beslissing te maken als het gaat om de zoektocht naar een energieleverancier.

Niet elke leverancier is immers dezelfde, en er zijn heel wat belangrijke verschillen om rekening mee te houden. Waarop moet je nu letten als je slim wilt kiezen? Lees snel verder voor een duidelijk antwoord!

3 tips bij het kiezen van een energieleverancier

1. Let eerst en vooral op de prijzen

Een belangrijke factor waar je bij het kiezen van een goede energieleverancier rekening mee moet houden, is de prijs die je betaalt. Het spreekt voor zich dat dit de eerste factor is waar je naar kijkt als je online mogelijkheden gaat vergelijken – maar ga wat dieper in op elke optie om zeker te zijn dat je een duidelijk beeld hebt van de uiteindelijke prijs.

Vaak staan er in de kleine lettertjes immers extra voorwaarden of kosten aangeduid, waardoor je uiteindelijke factuur aan het einde van de maand toch hoger komt te liggen dan je denkt. En dat maakt het de moeite waard om diepgaand onderzoek te doen!

2. Wat is de duur van het energiecontract?

Daarbij moet je ook letten op de duur van het energiecontract dat je aangaat bij een bepaalde leverancier. In sommige gevallen is dat een contract van onbepaalde duur, wat betekent dat je op elk moment je verbintenis kunt stopzetten en een andere leverancier kunt kiezen.

Andere bedrijven geven dan weer vooral contracten van bepaalde duur uit, en dat houdt in dat je voor een vaste periode aan dat contact vastzit. Wil je je contract toch voor de afgesproken datum opzeggen? Dan betaal je daar meestal een opzegbedrag voor!

3. Gas en elektriciteit samen of apart?

Ten slotte geven de meeste energieleveranciers consumenten en bedrijven de mogelijkheid om hun gas en elektriciteit samen onder één contract te gebruiken, wat natuurlijk handig is als je een overmaat aan administratieve rompslomp wilt vermijden.

Het nadeel van zo’n contract is dan weer dat je verplicht voor bepaalde tarieven moet kiezen. Vind je ergens anders een leverancier die voor gas of elektriciteit minder aanrekent? Dan is zo’n gemengd contract misschien niet de beste optie!

Soortgelijke artikelen

Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Zo zorg je voor duurzame energie in je woning!

Energiezuinig wonen is al wat de klok slaat tegenwoordig, en daarvoor hoef je nog maar te kijken naar de enorme hoeveelheid tips, maatregelen en richtlijnen die je online en offline vindt. Het kan natuurlijk zijn dat jij liever wat kleinschalige aanpassingen doet in je woning, die je toch helpen om een stuk duurzamer te leven en te wonen. Wat kan je daar nu voor doen, en welke zaken mag je niet over het hoofd zien als je je huis duurzamer inricht? Lees snel verder voor meer info! 4 tips voor een duurzame woning Duurzaamheid is niets nieuws meer, maar toch weten veel mensen nog niet zo goed wat ze kunnen doen om energiezuiniger te leven én het milieu tegelijkertijd te helpen. Hieronder enkele goede tips: 1. Ga voor LED verlichting Een van de beste dingen die je kunt doen als je...
Kies nu voor groene energiebedrijven!

Kies nu voor groene energiebedrijven!

Wie mee is met de tijd, kiest voor duurzaamheid: het is een slogan die je eigenlijk op elke deur van elk energiebedrijf zou moeten zien staan. Gelukkig kiezen wel degelijk heel wat mensen voor energiebedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, en dat heeft alleen maar positieve effecten op zowel de planeet als de maatschappij. De vraag is nu natuurlijk: wat zijn die positieve effecten? En waarom zou ook jij als huishouden of bedrijf voor groene en duurzame energiebedrijven moeten kiezen? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen! 3 redenen om te kiezen voor groene energiebedrijven 1. Duurzame energie voor de planeet Het is geen geheim dat groene energie beter is voor de planeet, en dat heeft vooral te maken met het feit dat groene bronnen van energie zorgen...
De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

De 3 beste voorbeelden van duurzame energiebronnen

Wie de laatste decennia niet in een grot heeft geleefd, beseft maar al te goed dat het belangrijk is dat er aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en groene energie. Dat is dan ook waarom er vanuit de overheid en veel andere instanties steeds meer maatregelen en richtlijnen voorgesteld of zelfs opgelegd worden om daaraan bij te dragen. Veel mensen hebben echter vragen als het gaat om duurzame energie, zoals: wat zijn nu eigenlijk de duurzaamste energiebronnen? Als je daar een duidelijk antwoord op wilt, dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen! 3 duurzame bronnen van energie Met duurzame energiebronnen bedoelen we bronnen van energie die geen belasting vormen voor het milieu. Hieronder de belangrijkste voorbeelden: 1. Windenergie Een van de sterkste groeiende takken van de...